menu
Word Lid
Buitengewoon onderwijs start op in FLX-school Leopoldsburg

Vanaf september 2024 zal er op de site van FLX een vestiging van het buitengewoon onderwijs  Helix uit Lommel van start gaan.

In het buitengewoon secundair onderwijs, SBSO Helix, hebben zij momenteel een divers aanbod binnen opleidingsvorm 1,2 en 3. Ze hebben echter nog geen aanbod binnen opleidingsvorm 4. Gezien de maatschappelijke nood is het belangrijk om ook deze opleidingsvorm toekomstgericht aan te bieden.

In het kader hiervan werd een programmadossier ingediend bij de Vlaamse overheid voor opleidingsvorm 4, type 4 en 9 in de onderwijszone Lommel-Pelt en Beringen-Leopoldsburg. In opleidingsvorm 4 wordt het programma van het reguliere secundair onderwijs gegeven, maar dan met doelstellingen aangepast aan de onderwijsnoden van de jongeren. Type 4 betreft jongeren met een fysieke beperking, type 9richt zich op jongeren met autismespectrumstoornis (zonder verstandelijke beperking).

We kunnen dit project alleen maar aanmoedigen en hopen op een snelle uitbreiding van het aanbod in deze onderwijscategorie.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF