menu
Word Lid
Gemeentebestuur Leopoldsburg verplicht vrachtwagens te parkeren op onbewaakte parking

De gemeente Leopoldsburg verplicht chauffeurs om hun vrachtwagens te parkeren op de vrachtwagenparking aan het MKOK. Ze staan daar echter verlaten en onbewaakt.

Op onze vraag wat het gemeentebestuur kon doen om de veiligheid van de vrachtwagens te garanderen was burgemeester Wouter Beke kort en bondig :

Weinig !

"Uit navraag bij de lokale politie blijkt dat er de afgelopen 10 jaar 8 incidenten van diefstal, beschadigingen of pogingen daartoe, gebeurden op de vrachtwagenparking. Dit zijn natuurlijk 8 feiten te veel, maar ook niet dermate zwaarwichtig dat er sprake zou zijn van een grote probleemsituatie. In het verleden heeft daar de mobiele camera al enkele weken gehangen, maar zonder resultaat. Ik heb opdracht gegeven om de camera er nog eens enkele weken te hangen.

Een nieuwe vrachtwagenparking wordt voorzien in de ontwikkeling van de site Reigersvliet. We zullen bekijken of er bij de nieuwe ontwikkeling rekening gehouden kan worden met een veilige inrichting. We gaan hier nu geen grote kosten doen, gegeven de toekomstige ontwikkeling."

En zo blijft alles bij het oude.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF