menu
Word Lid
Gevecht met leerlingen uit de Okan-klas in FLX -school te Leopoldsburg

Donderdagvoormiddag 4 mei heeft er in de FLX-school te Leopoldsburg een gevecht plaatsgevonden tussen Turkse leerlingen en leerlingen van de Okan-klas. Dit is een onthaalklas die wordt ingericht voor jongeren van niet-Belgische nationaliteit die nieuw binnenkomen in ons land en het Nederlands onvoldoende beheersen. Hiervoor moeten uiteraard extra leerkrachten aangesteld worden. Het begrip "jongeren" moet men  interpreteren in de ruimste zin van het woord. Onder de leerlingen bevinden zich namelijk  ook "jongeren" tussen de 20 en 30 jaar oud.

Onverantwoord volgens het Vlaams Belang Leopoldsburg-Heppen om in hoofdzaak volwassen jonge viriele mannen tussen onze schoolgaande jeugd te zetten. Afghanistan is een Islamitische Republiek waar de taliban, een sunny islamitische groepering, de scepter zwaait en waar de vrouw sterk beperkt wordt in haar rechten wat haaks staat op onze manier van samenleven.

Het ging er tijdens het gevecht stevig aan toe want 1 leerling en 2 leerkrachten zijn ter controle naar de dokter moeten gaan.

De politie werd ingeschakeld en de betrokken leerlingen zouden preventief geschorst zijn.

Het is trouwens niet de eerste keer dat er een gevecht plaatsvindt in de  FLX-school uitgelokt door leerlingen van de Okan-klas. De directie wil over het hele gebeuren niet veel prijsgeven. Zelfs niet dat het over Turkse en Okan-leerlingen gaat.

Bezorgde ouders van wie hun kinderen school lopen in de FLX hebben beelden en commentaren van en over het gevecht op internet gezet. De schooldirectie eiste een onmiddellijke verwijdering van de posts.

Alweer een doofpotoperatie ? Houdt naast de gemeente ook het onderwijs asielzoekers de hand boven het hoofd ?

Durft men niet toegeven dat Immigratie faalt? Dat een diverse samenleving niet lukt ?

Het Vlaams Belang weet al decennia lang dat "asiel en immigratie" een tikkende tijdbom is!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF