menu
Word Lid
Incorrecte cijfers asielcentrum Moorslede

Ongeveer een dik jaar  geleden vroeg de Vlaams Belang fractie aan het gemeentebestuur om voortaan een stand van zaken van het asielcentrum Moorslede toe te voegen aan de maandelijkse agenda van de raad van maatschappelijk welzijn en de gemeenteraad. 

Wonder boven wonder ging het gemeentebestuur hiermee akkoord.

Vlaams Belang pleit namelijk voor een openbaarheid van bestuur en waar de burger het recht heeft om te weten wat er gaande is in zijn gemeente.

Dhr. Beke, voorzitter en burgemeester van Leopoldsburg, deelt dan mee hoeveel asielzoekers er op  dat moment aanwezig zijn in het asielcentrum. Hij geeft eveneens de  opdeling van hoeveel families en kinderen, hoeveel alleenstaande mannen en alleenstaande vrouwen door en welke de voornaamste nationaliteiten  zijn in het asielcentrum.

Bovendien worden ook het aantal uitgeschreven pv's door de politie, meegedeeld.

In de maand april bleek het slechts over 2 pv's te gaan wat bitter weinig is voor een bezetting van 492 asielzoekers, merendeels uit Afghanistan.

De Vlaams Belang fractie voelde Dhr. Beke aan de tand hierover door te verklaren  dat volgens buurtbewoners en getuigen de politie meerdere keren per week ter plaatse komt in het asielcentrum.

Dhr. Beke haalde minachtend de schouders op en houdt zich aan de cijfers van de politie, waar hij weliswaar het hoofd van is.

Wat is hier aan de hand ? Gaat het hier over een doofpotoperatie ? Moeten we echt geloven dat asielzoekers modelburgers zijn ?  

Waarom blijft men hen de hand boven het hoofd houden ?

Vervolgens vroeg de Vlaams Belangfractie of de asielzoekers die zich per elektrische step verplaatsen, de beloofde verkeersopleiding al gehad hebben. 

Ze navigeren nog steeds heel gevaarlijk door de straten van Leopoldsburg zodat het ernaar uitziet dat er van die verkeerslessen nog niets in huis is gekomen  of ze moeten tot de slechtste leerlingen van de klas behoren.

Ook op die vraag antwoordde Dhr. Beke ontwijkend.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF