menu
Word Lid
Kiesuitslagen Vlaams Belang bezorgt burgemeester Wouter Beke kopzorgen

De kiesuitslagen die het Vlaams Belang behaalde met de verkiezingen van 9 juni ll. in Leopoldsburg hebben ophef veroorzaakt in de vergaderzalen van het gemeentehuis.

Zo behaalde Chantal Nagels, kandidate voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers een slordige 11032 voorkeurstemmen en Daisy Vandenplas kandidate voor het Vlaams Parlement een eervolle score van 8563 voorkeurstemmen. 

In Leopoldsburg kozen de kiezers 30,8 procent voor de Kamer, 31,3 procent Vlaams en 30,9 procent Europees voor het Vlaams Belang wat de gemeente de koploper aan Vlaams Belang-kiezers in Limburg maakt.

Deze verkiezingsuitslag viel  niet in de smaak bij burgemeester Wouter Beke.

Op TVL verkondigde hij later dat hij alles in het werk zal stellen om het kiespatroon van de Vlaams belang-kiezer te veranderen  naar de volgende verkiezingen toe.

Onze afdeling Vlaams Belang Leopoldsburg-Heppen zal het beste van zichzelf blijven geven, zegt voorzitter Chantal Nagels.

De verkiezingen van 9 juni waren slechts het begin, voegt zij er nog aan toe.

Als dank voor de massale stemmen organiseerde de afdeling Vlaams Belang  op 14 juni 2024 een gratis drink voor hun kiezers in het buurthuis cafe te Heppen. 

We kunnen hen niet genoeg bedanken voor hun steun, verklaren Nagels en Vandenplas.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF