menu
Word Lid
Sneeuw maakt wegen en fietspaden spekglad in Leopoldsburg !

Op 20 januari waren de weergoden de kleinsten onder ons goedgezind. Sneeuw viel met bakken uit de lucht waardoor kinderen zich volop buiten konden uitleven.

Voor het verkeer liep het enigszins anders af. Het bevoegde gemeentepersoneel van Leopoldsburg kreeg de sneeuwmassa niet onder controle. De straten waren spekglad en alle fietspaden waren niet langer berijdbaar.

Op zaterdagmorgen 21 januari  heeft de marktleider de marktkramers geadviseerd dat het marktgebied er als een spiegel bij lag en raadzaam was om thuis te blijven.

Onze fractie heeft op de gemeenteraad van 1 februari 2023 gevraagd wat de redenen waren voor deze verkeerschaos : een gebrek aan personeel, uitval van materiaal, weinig of onvoldoende strooizout, ..... er moet toch ergens een reden zijn.

Van Dhr. Van Pée, schepen van openbare werken mochten we het gemeentepersoneel niet bekritiseren maar moesten we hen alle lof toeschuiven  voor hun inzet. Dat was echter onze vraag niet. 

Op de zitting van het College van Burgemeester en Schepenen van 23 januari 2023, 3 dagen na de feiten, werd er extra strooizout aangekocht ter waarde van 2.736,73 euro. Dat deed bij onze fractie de vraag rijzen dat er misschien toch een tekort aan strooizout zou zijn geweest. Maar dat was zeker niet de reden volgens de schepen van openbare werken.

Natuurlijk hebben we daar het raden naar !

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF